Receptų perkėlimas iš kitų svetainių

Naujienos, svarbiausia informacija apie permainas, Jūsų pastabos ir klausimai. Ko trūksta forumui? Kokių temų pageidaujate? Šiais ir panašaus pobūdžio klausimais atakuokite šioje skiltyje

Receptų perkėlimas iš kitų svetainių

Standartinė Virgrazina 2008 Gru 18, 10:51

Merginos, nerašykit receptų ką tik paskelbtų Delfyje - neetiška.
Virgrazina
Nekalbus
Nekalbus

Cash: 658

Re: Konkursas "Stebuklas ant Kalėdų stalo"

Standartinė Ramunė 2008 Gru 18, 19:24

Virgrazina rašė:Merginos, na nerašykit receptų ką tik paskelbtų Delfyje - tai Žiemužės arbata ir Baltasis vynas su prieskoniais, neetiška.

Nemanau, kad neetiška. :roll: Būtent šie abu receptai draugų būrelyje jau išbandyti :roll: labai patiko. :pritariu: Rekomenduoju :P
Vartotojo avataras
Ramunė
Aktyvistas
Aktyvistas

Cash: 8166

Standartinė Virgrazina 2008 Gru 19, 09:37

Jei manai, kad kitoje internetinėje svetainėje paskelbtus receptus tą pačią dieną perkelti į kitą yra etiška, tai tada nueik į tokias svetaines kaip receptainė, receptų knyga ir t.t. ir sukelk ten sukauptus receptus į šį puslapį, tai įvardydama kaip "pasidalinimas patirtimi ". Aš nemanau, kad konkurso skelbėjai būtent to siekė.
Virgrazina
Nekalbus
Nekalbus

Standartinė Banginukas 2008 Gru 19, 11:17

Net ir pačios svetainės skirtingai supranta kas etiška ir kas ne. Pykomės jau su keletu savininkų, kad iš Skanus.lt negailestingai vieną po kito kopijuoja receptus ir straipsnius lengvu rankos judesiu, visiškai negerbdami kitų įdėto darbo. Apsisaugoti beveik nėra galimybių :|

Receptainė, Manovirtuvė, kulinarinių blog'ų savininkai žinoma taip nesielgia, nes nesiekia pelno. Tarp likusių vyksta nuolatinė konkurencinė kova pačiomis įvairiausiomis priemonėmis. Kur prasideda komercija, apie elementarią etiką pamirštama. Skanus.lt taip nesielgia, receptų bazę pildo savo jėgomis :)

Lankytojai stengiasi pateikti kuo daugiau ir dažniausiai tai iš vienos pusės džiugina, iš kitos pusės nesmagu, kai receptai kopijuojami ir esant daugybei sunku sužiūrėti. Tai tik pirmieji konkursai, kaskart suprantu kas buvo negerai ir sekantį kartą pasistengsiu konkretizuoti lūkesčius ar pasinaudoti panrasa idėja apie konkretų kiekį geriausių receptų, kuriuos galėtų vertinimui pateikti kiekvienas norintis :pritariu:
Vartotojo avataras
Banginukas
Savininkas
Savininkas

Cash: 2245

Standartinė Virgrazina 2008 Gru 19, 14:06

Aš sutinku, kad tie patys receptai "vaikšto" iš žurnalo ar knygos, į internetinę svetainę ir/ar atvirkščiai. Tik nemalonu, kai konkurse atsiduria receptas tą pačią dieną pasirodęs kitoje svetainėje. Kai siekiama sudėti į teminį konkursą kuo daugiau receptų. Aš domiuosi kulinarija ir dažnai peržiūriu internetines svetaines. Randu pasikartojančių receptų, na ir kas, Lietuvėlė maža, kaip sakoma didelis kaimas, tai ir sukasi tie patys receptai ratu.
Norėtųsi padėkoti tokių svetainių kūrėjams padėkoti už galimybę pasidalinti receptais, padiskutuoti apie valgio gaminimą. Kulinarinės knygos brangios ir nevisi įperka jas, o ir paskutiniu metu leidžiamos daugiausia verstos. Tad šaunu kad internete galima rasti sau tinkamų receptų. Kuo daugiau tokių svetainių tuo lankytojams tik geriau.
Laukiam ir daugiau teminių konkursų ar tik šiaip paskelbto puslapiuko su tema, kur galima ir patiems įdėti kokį širdžiai mielą receptuką ir kitų paskaityti. Juk ne už kalnų užgavėnės ir velykos.
Virgrazina
Nekalbus
Nekalbus

Standartinė Ramunė 2008 Gru 20, 08:33

Virgrazina rašė:Jei manai, kad kitoje internetinėje svetainėje paskelbtus receptus tą pačią dieną perkelti į kitą yra etiška, tai tada nueik į tokias svetaines kaip receptainė, receptų knyga ir t.t. ir sukelk ten sukauptus receptus į šį puslapį, tai įvardydama kaip "pasidalinimas patirtimi ". Aš nemanau, kad konkurso skelbėjai būtent to siekė.

Jie tikrai nebuvo įkeolti tą pačią dieną, tai viena. Mano pačios receptų yra ir receptainėje, ir prie stalo, ir naturelėj, ir t.t. randu jų perkeltų į kitas svetaines, jau kaip savus. Ir nieko čia tokio blogo nematau. Buvau pyktelėjusi tik vieną kartą už savo receptą, kurį tikrai iš niekus nebuvau paėmusi, o pati susigalvojau. Bet dabar į tokius dalykus nekreipiu dėmesio : juk dedami receptai ne tam, kad gulėtų, o tam, kad jais kas nors pasinaudotų. jei jis jau pabandytas ir patiko - kodėl gi neparekomendavus. vadinasi, man priekaištų yra ir už suktinukus, ir už silkę su slyvomis ( iš delfio ), už kepsnį "svaja" ( iš receptainės), už koldūniukų sriubą ( iš Giedriaus tinklapio), už kitokius koldūnus, už pomidorų sriubą ( iš Gustavo enciklopedijos) ir t.t. tai gal tada iš vis reikia dėti TIK savo sukurtus receptus :) Įdomu, kiek jų būtų. :roll:
Vartotojo avataras
Ramunė
Aktyvistas
Aktyvistas

Cash: 8166

Grįžti į Kulinarija.net veikla

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių